Steiningerin perhe & viinit

Weingut Steininger

ItävaltaKamptalLangenlois

 

Weingut Steininger on perheyritys, jota johtaa kaksi sukupolvea. Isä Karl on edelleen mukana toiminnassa, mutta päivittäisestä viininvalmistuksesta vastaa vanhin tytär Eva. Karl on sitä mieltä, että sukupolven vaihdoksen myötä viinit eivät ole ainakaan huonontuneet. Hänen mukaansa naisilla on parempi makuaisti! Mene ja tiedä. Varmaa on kuitenkin se, että Steiningerin viinit ovat elegantteja, raikkaita, mineraalisia ja ilmentävät luonnollisesti kunkin rypälelajikkeen ominaispiirteitä. Perheen äiti Brigitta sekä tyttäret Anna ja Lisa ovat myös mukana perheen bisneksessä. Annalla perheineen on tosin omakin viinitila, joka on peräisin hänen miehensä suvulta. Langenlois on todellista viiniseutua!

Tilalla kasvatetaan pääasiassa Grüner Veltlineriä (alempana laaksossa)Rieslingiä (ylempänä rinteillä) ja Itävallan punaistaZweigeltiaKamptalin ilmasto antaa näille kolmellelajikkeelle optimaaliset kasvupuitteet. Myös pieniä määriä muita lajikkeita, esimerkiksi loistavaa Sauvignon Blancia, on saatavilla. Tilan erityinen ylpeydenaihe ovat tyylikkäät, perinteisellä menetelmällä valmistetut kuohuviinit, joita tehdään kaikista tilalla kasvavista lajikkeista.

Steiningerin viinitilalla sijaitsee myös kuuluisa Loisium eli alueen viinimuseo, jossa vierailija pääsee seuraamaan rypäleen matkaa pellolta pulloon. Myös alueen historia on esillä mielenkiintoisella tavalla. Loisium on ehdottomasti kokemisen arvoinen!

Steiningerin viinit ovat Itävaltaa parhaimmillaan sellaisenaankin, mutta ruokaan yhdistettynä ne saavat vielä uuden ulottuvuuden. Mineraalisuus ja hapokkuus täydentävät hienosti erilaisia annoksia. Suosittelemme kokeilemaan!

Steiningerin perhe toivottaa Sinulle nautinnollisia hetkiä tyylikkäidenviinien ja herkullisten ruokien parissa!

 

www.weingut-steininger.atwww.loisium.at

 

Uusimmat kommentit

29.09 | 06:21

Terve,
Olisin kiinnostunut viiniklubin toiminnasta. Onko teillä ollut Korona-aikana tilaisuuksia?

21.09 | 16:12

Tervetuloa maistamaan eri vuosikertoja Ch.Musar-viinistä to 1.10. klo 18.30! Tastingin hinta 30e/hlö. Vahvistathan osallistumisesi viimeistään ma 28.9.

21.02 | 11:47

Merkkaa jo kalenteriin ti 31.3. Nikolaihofin viinien tasting. Lisää infoa tästä tulossa. Muistathan maksaa jäsenmaksun 2020!

29.01 | 08:39

Hei,
hyvää alkanutta viinivuotta 2020!
Aiemmista suunnitelmista poiketen joudun peruuttamaan keskiviikolle 5.2. sopimamme tastingin työkiireideni vuoksi.
Aloitamme viinivuoden vasta 3.3. Sushi & Viini -tastingilla Ravintola Sesongissa Järvenpäässä.
Olen